192014Oct
Bruxismul

Bruxismul

Pentru ca se apropie vremea de culcare, dorim sa va spunem “Noapte buna!”, insa nu inainte sa va intrebam: scrasniti din dinti noaptea?

Este o problema pe care 1 persoana din 4 le are si are denumirea de “BRUXISM”.

Pe termen lung, efectele acestei boli sunt unele grave – de la distrugerea smalţului care duce la apariţia cariilor, până la dureri la nivelul articulaţiei temporo mandibulare, deterioarea dinţilor, a gingiilor, şi chiar afectarea auzului.

Obiceiurile alimentare defectuoase de tipul mâncatului pe fugă sau în faţa televizorului sau a calculatorului, mestecatul gumei, precum şi o dietă deficitară în ceea ce priveşte aportul de calciu sau magneziu, pot contribui la apariţia bruxismului.

La adulţi, alţi factori care declanşează bruxismul sunt: stresul emoţional, oboseala, somnul insuficient, profesiile solicitante, funcţiile de conducere, persoanele nerabdătoare sau agresive, tulburări de ocluzie.

Tratamentul pentru bruxism constă în aplicarea unei gutiere pe una dintre arcadele dentare şi purtarea ei în timpul somnului. Gutiera ameliorează încleştarea dinţilor şi poziţionează în mod optim maxilarele.

Nu lasati bruxismul netratat! Consultati neaparatat medicul dentist!

Acestea fiind spuse… Va uram un somn usor si fara “scrasnit din dinti”!