• Endodontie:

Tratamentul endodontic (“tratamentul de canal”) este necesar când pulpa dintelui se inflamează ireversibil sau se necrozează (moare). Tratamentul endodontic asigură sănătatea rădăcinilor și păstrarea dintelui în condiții de bună funcționare pentru o perioadă îndelungată de timp. Pentru aceasta, mai trebuie indeplinita o condiție obligatorie: restaurarea coronară a dintelui tratat (obturație, coroană de acoperire, etc.), care trebuie să fie realizată la timp (maxim o lună de la finalizarea tratamentului endodontic). Astfel se previne reinfectarea canalelor.

Endodonția este specializarea stomatologică ce se ocupă cu tratamentul canalelor radiculare ale dinților sau, mai comun spus, de scoatere a nervului dintelui urmată de tratarea canalelor și obturarea/sigilarea acestora.

Tratamentul de canal presupune o deosebită atenție și îndemânare din partea stomatologului și reprezintă cheia succesului într-o restaurare protetică sau odontală.  Tratamentul de canal radicular presupune îndepărtarea pulpei dentare, un ţesut conjunctiv ce conţine vase de sânge şi fibre nervoase din centrul dintelui. După ce se extrage pulpa dentară deteriorată, afectată de boală sau necrozată, se curăţă spaţiul rămas, se pregăteşte şi se obturează. Aceasta este procedura de sigilare a canalului radicular. În trecut, dinţii cu pulpa deteriorată sau afectată de boală erau extraşi în totalitate. În prezent, tratamentul de canal radicular salvează mulţi dinţi care altfel ar fi fost pierduţi.


!!! NOU !!!

Endodonție la microscop. Clinica Stomatologică Imadenta beneficiază de unul dintre cele mai performante microscopuri dentare din lume, microscopul dentar Leica, acesta având optică și iluminare la un standard foarte ridicat, necesare în efectuarea corectă a tratamentului de canal.

Microscopul dentar Leica vine în sprijinul medicului dentist specialist, cât și pacientului și oferă posibilitatea obținerii unor rezultate chirurgicale excelente. Prin calitatea optică premium se observă toate detaliile anatomice.
De asemenea, pacientul poate observa ulterior procedurile chirurgicale înregistrate în camera full HD a microscopului