1. Tratamentele de albire (Albire dentară profesională)

Aparatul de albire Beyond Whitening Accelerator

Sistemul de albire cu lampă cu plasma Beyond dă rezultate remarcabile în doar o oră de tratament în cabinetul stomatologic. Albirea cu ajutorul acestui aparat constă în activarea gelului de albire printr-o sursă de lumină albastră, foarte intensă, ce asigura comfortul deplin al pacientului și reduce riscul apariției sensibilității dinților.

Lampa utilizată emite lumina ultravioletă care activează peroxidul de oxigen ce se află în gelul de albire. Formula acestui gel a fost îmbunătățită cu fosfat de calciu, care previne sensibilitatea dentară.

Albirea cu lampa UV se face într-un mediu controlat, sub supravegherea medicului. Lampa are rolul de a grăbi procesul de albire, astfel încât culoarea dorită se obține într-un timp mai scurt.

Etape:

-igienizarea dinților și a cavității bucale,

-izolarea cavității orale cu material special din kit-ul de albire,

-determinarea culorii, albirea propriu-zisă și

-determinarea culorii finale.

Efectele durează între 6 luni și 2 ani, în funcție de igiena păstrată.


Pentru menținerea zâmbetului alb:

-după tratamentul de albire se evită alimentele și băuturile colorate cel puțin 2-3 săptămâni

-este indicată o igienă cât mai bună și detartraj periodic.


  1. Fatete ceramice

Aceasta constituie o modalitate elegantă de a imbunătăți zambetul, chiar și când există probleme de aliniament, lungime sau poziție ale dintilor. Având o grosime foarte redusă, necesită șlefuirea unei cantități foarte mici de smalț. Dinții vor avea forma, culoarea și dimensiunea dorită.

Fațetele sunt restaurări protetice extrem de fine prin care se pot corecta diverse defecte dentare, fără a compromite sănătatea dintelui. Se fixează prin cimentare și se conservă vitalitatea dinților.

  1. Coroane ceramice (metalo-ceramice)

Scopul unei coroane este de a înveli un dinte cu problemă cu un material special creat.

  1. Tatuaje si bijuterii dentare.

Orice persoană care dorește să îsi infrumusețeze zâmbetul si care are o dantură sănătoasă, cu o igienă orală zilnică și corect efectuată se poate încadra pentru aplicarea unei asemenea bijuterii.