Vârsta cea mai potrivită pentru a merge la ortodont este de 8-9 ani. La această vârstă, îndreptarea poziției dinților se realizează mai ușor, însă puteți beneficia de tratament ortodontic la orice vârstă. Trebuie să rețineți, totuși, că la vârsta adultă tratamentul durează mai mult, datorită faptului că oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilărie.

Există două tipuri de aparate dentare : fixe și mobile.

Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, începând cu vârsta de 8 ani. Ele au dezavantajul că succesul tratamentului depinde de voința copilului de a purta aparatele conform indicațiilor medicului specialist.

Aparatele fixe se folosesc începând cu 12 ani. Astăzi este chiar o modă să porți aparat dentar. Având în vedere că aproximativ 2% din populaţia globului au dinţii perfecţi, trebuie să ne îngrijorăm atunci când aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Îndreptarea dinţilor nu reprezintă doar estetica. Principalul punct care se urmăreşte într-un tratament ortodontic este obţinerea unei funcţionalităţi corecte. Dacă funcţionează bine, este şi frumos, însă acest lucru nu se aplică şi invers. Dacă este frumos nu înseamnă neapărat că este şi funcţional, se urmărește și corectarea ocluziei dentare.

Un specialist în ortodonţie şi ortopedie dentofacială este expert în mişcarea dinţilor, poate ajuta oasele să crească corect şi poate lucra cu pacientul să ajute dinţii să rămână în poziţia corectată. În colaborare cu medici specialişti endodonţi, parodontologi, implantologi, proteticieni, chirurgici maxilo-faciali, chiar şi în cazul adulţilor, zâmbetul de Hollywood poate fi obținut.

Medicul specialist ortodont va ști ce aparat se potrivește pentru fiecare pacient în parte și, împreună cu pacientul, poate alege tipul de aparat dentar (mobil, fix cu brackets metalici, fix cu brackets safir, incognito etc.)

În Clinica Imadenta puteți beneficia de tratament ortodontic cu aparate mobile, dar și fixe. Medicul specialist Dr. Dan Mărîi se va ocupa ca zâmbetul dvs. să fie unul perfect!