Clinica Imadenta beneficiază de un cabinet de radiologie, astfel evităm pierderea inutilă de timp a pacientului pentru a efectua radiografiile necesare.

Radiologia dentară folosește radiațiile Roentgen, o formă de energie aproape identică cu radiația luminoasă, singura diferență dintre lumina vizibilă și radiația Roentgen fiind faptul că lumina nu are energie suficientă pentru a trece prin corp, iar radiația poate face acest lucru. Ambele tipuri de energie pot reda o imagine pe film fotografic, fiind așadar folosite pentru a face “poze”. Radiația luminoasă “pozează învelișul” obiectelor, pe când radiația Roentgen vizualizează “miezul” lor.

Clinica Imadenta este dotată cu aparatură de ultimă generație. În timpul radiografiei vă protejăm cu un șorț special de plumb, care este pus peste umeri și împiedică pătrunderea radiațiilor de la gât până la mijloc.

My Ray RX DC Monobloc este considerat o minune a tehnicii, având caracteristici excepționale:

-investigații radiologice cu o calitate excepțională și un contrast foarte bun al imaginii, atât pentru țesuturile dure, cât și pentru cele moi

-nivel minim (aproape de 0) de radiații

Investigațiile radiologice reprezintă un ajutor important pentru medicul dentist. Un diagnostic corect și complet nu poate fi pus decât după vizualizarea radiografiilor. Radiografia este un document medical ce rămâne atașat la fișa pacientului, acesta putând să îl vizioneze oricând. Medicul specialist in radiodiagnostic din clinica Imadenta este Dr. Iuliana Marici.